Skip to main content
Rokerige linzen in pittige barbecuesaus
Rokerige linzen in pittige barbecuesaus

Rokerige linzen in pittige barbecuesaus

Met aardappelpuree en broccoli

Voor dit hartige vegetarische gerecht maak je zelf een snelle barbecuesaus, waar je een klein beetje sojasaus aan toevoegt. Juist dat ene scheutje zorgt voor extra hartigheid zonder dat de saus naar soja gaat smaken. Het gerookte paprikapoeder geeft de linzen een rokerige smaak die goed bij de saus past.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Champignons

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

½ blik(ken)

Linzen

½ tl

Gerookt paprikapoeder

1 tl

Gemalen komijnzaad

150 gram

Passata

¼ zakje(s)

Sojasaus

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

¾ el

Roomboter

scheutje

Melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels24 g
Eiwitten27 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Schil de aardappelen (challenger) en snijd ze in grove stukken. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de verse bladpeterselie grof. Giet de linzen af in een vergiet.

Broccoli roosteren
2

Meng de broccoli met de helft van de zonnebloemolie op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 12 – 18 minuten in de oven, of tot de roosjes knapperig zijn. Schep halverwege om.

Aardappelen koken
3

Zorg ondertussen dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de sjalot, de knoflook, de rode peper, het gerookte paprikapoeder en het gemalen komijnzaad 2 minuten. Schenk de tomatenpassata in de pan, voeg de zwarte balsamicoazijn en de honing toe en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Meng er 1/4 zakje sojasaus per persoon en de linzen door en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

Aardappelen stampen
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de linzen erop. Schep de broccoli eromheen. Bestrooi met de peterselie en garneer met de pinda's.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes