Ingrédient phare dans votre box ! Le tempeh est originaire d'Indonésie où il est traditionnellement préparé avec des germes de soja fermentés et emballés dans des feuilles de bananier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Tempehblokjes
(Bevat: Soja, Tarwe)
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
15 ml
Ketjap manis
(Bevat: Soja, Tarwe)
½ el
[Plantaardige] mayonaise
1.5 tl
Pikante rode saus
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle repen.
Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe indien nodig.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar apart.
Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon. Meng in een kom per persoon: 1/2 tl sambal en 1/2 el mayonaise.
Verdeel de patatjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de pikante mayonaise.
Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!