We hebben de biefstukpuntjes al gemarineerd en de Oosterse groente vast gesneden. Zo kun je deze Vietnamese roerbak in no time op tafel zetten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aziatisch gemarineerde biefstuk puntjes
(BevatSoja, Gluten, Tarwe)400 gram
Oosterse groentemix
170 gram
Bruine snelkookrijst
2 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
10 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)1 zakje(s)
Vietnamese saus
(BevatSoja, Glutenbevattende granen)½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Meng in een kom de Vietnamese saus, de gember, de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el bloem en 2 el water.
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en verkruimel er per persoon 1/4 groentebouillonblokje boven. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Roerbak de groentemix en de overige knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg de biefstukpuntjes en het sausmengsel toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de roerbak over de borden. Garneer met de sesamzaadjes.