Roerbak met biefstukpuntjes en sesam
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met biefstukpuntjes en sesam

Roerbak met biefstukpuntjes en sesam

met Vietnamese saus en gemengde groenten

We hebben de biefstukpuntjes al gemarineerd en de Oosterse groenten vast gesneden. Zo kun je deze Vietnamese roerbak in no time op tafel zetten.

Labels:
Familie
New
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

85 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

5 gram

Sesamzaad

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)558 kcal
Energie (kJ)2336 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.5 g
Eiwitten12 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember.
  • Meng in een kom de Vietnamese saus, de gember, de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el bloem en 2 el water.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en verkruimel er per persoon 1/4 groentebouillonblokje boven (zie Tip).
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten en vlees bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Roerbak de groentemix en de overige knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak het geheel 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de biefstukpuntjes en het sausmengsel toe en bak al roerend 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de roerbak over de borden.
  • Garneer met de sesamzaadjes.