HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRode Tofucurry & Kurkumarijst
topBanner
Rode tofucurry & kurkumarijst

Rode tofucurry & kurkumarijst

met garam masala en bloemkool

Lees meer

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen:SelderijSojaTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

150 gram

Witte langgraanrijst

0.17 zakje(s)

Gemalen kurkuma

1 zakje(s)

Garam masala

70 gram

Tomatenpuree

180 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSelderij, Soja, Tarwe)

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

½ el

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten50.0 g
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten90 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15.0 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9.29 g
Vezels9.29 g
Eiwitten27 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Rasp 1/3 van de bloemkool met een grove rasp. Snijd de overige bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de geraspte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om (zie Tip 1). Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook (zie Tip 2). Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Tip: Tip 1: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken. Tip 2: Let op dat je de aangegeven hoeveelheid kurkuma gebruikt. Als je te veel toevoegt wordt de rijst bitter.

3

Spreid de bloemkoolroosjes uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep een paar keer om, tot alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met olie. Bak 12 - 14 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige knoflook, de gember en per persoon: 1/4 rode peper (s) en 1 tl garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/4 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofucurry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de yoghurt en koriander.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.