Rijstpilav met falafelballetjes en knolselderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstpilav met falafelballetjes en knolselderij

Rijstpilav met falafelballetjes en knolselderij

Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten, dat meestal uit rijst bestaat, die eerst in olie wordt gefruit en vervolgens door het toevoegen van bouillon, gaar wordt gesmoord. Deze pilav maak je met een groentemix van rode ui, knolselderij en snijbonen, falafel en labne.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Pandanrijst

5 stuk(s)

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

200 stuk(s)

Groentemix

125 gram

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

30 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels16 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Water koken
1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groente bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de groentemix van knolselderij, snijbonen en rode ui toe en bak 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Falafel bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 5 - 6 minuten rondom goudbruin. Voeg de rijst toe aan de groenten in de wok of hapjespan, verhit nog 2 minuten op hoog vuur en breng de rijstpilav op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijstpilav over de borden en serveer met de falafelballetjes en labne. Garneer met het amandelschaafsel.