Skip to main content
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone

Wist je dat je van laurierblaadjes een thee kunt maken die de spijsvertering bevordert?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 takje(s)

Verse rozemarijn

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Tarwe, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten93.9 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels15.3 g
Eiwitten31.5 g
Zout4.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium306 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de sauteerpan en bewaar apart. 
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en wortel 6 - 8 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Risotto maken
2
  • Roer de risottorijst door de groenten en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn en het laurierblad toe. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Risotto afmaken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en snijd het basilicum fijn.
  • Haal, wanneer de risotto gaar is, de rozemarijn en het laurierblad uit de risotto.
  • Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe, roer goed door en kook 1 minuut verder. 
  • Haal de pan van het vuur. Roer de mascarpone en de helft van de Parmigiano Reggiano erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de risotto op diepe borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders