Skip to main content
Risotto caprese

Risotto caprese

met mozzarella, rode peper en spinazie

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:
Calorie Smart
Végé
Légumes ++
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2743 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels6.3 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.8 g
Potassium917.8 mg
Calcium140.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
Tomaat snijden
2
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en houd apart.

Tip: Vervang eventueel 1/3 van de bouillon met witte wijn.

Basilicum snijden
3
  • Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Spinazie toevoegen
4
  • Scheur de spinazie klein boven de pot wanneer de risotto bijna gaar is en laat al roerend slinken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
Afmaken
5
  • Haal de pot van het vuur wanneer de risotto gaar is.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van het basilicum en de helft van de Grana Padano toe aan de risotto en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 2 minuten staan.
Serveren
6
  • Serveer de risotto over borden en verdeel de mozzarella erover.
  • Garneer met de overige Grana Padano, het overige basilicum en wat rode peper naar smaak.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders