HelloFresh
topBanner
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Pinda'sNotenGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bosui

200 g

Varkensgehakt

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

25 g

Ontbijtspek

20 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

70 g

Thaise wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn - bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak het witte deel van de bosui samen met de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het varkensgehakt toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten. Voeg ook de groenten toe en bak nog 6 - 8 minuten.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de plakjes ontbijtspek in 6 - 8 minuten krokant. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.

4

Voeg de wokpasta en de rijst toe aan de wok en schep goed door. Bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verkruimel het krokantgebakken ontbijtspek. Meng het groene deel van de bosui en de cashewnoten door het spek en bak nog 1 - 2 minuten in de koekenpan.

6

Verdeel de rijst en het groentemengsel over de borden. Garneer met het spek, de cashewnoten en het groen van de bosui.