Skip to main content
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met appelsien en gezouten pinda's

Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pikante smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Ei
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ head

Botersla

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Handsinaasappel

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2856 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten91.6 g
waarvan suikers23 g
Vezels7.3 g
Eiwitten29.2 g
Zout3.3 g
Potassium297.7 mg
Calcium39.7 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Waterkoker
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de het witte gedeelte van de lente-ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Breng ondertussen water aan de kook voor de rijst. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje boven de pot, voeg het kokende water toe en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes. 
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine stukken. 
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de helft van het groene gedeelte van de lente-ui en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de botersla toe en schep goed om.
Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de rode puntpaprika en de overige knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg daarna de vegetarische runderstukjes toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Roer de teriyakisaus en de ketjap erdoorheen en bak nog 1 minuut.
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Serveer de rijst aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de appelsienstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en de overige groene lente-uiringen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla