
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
met appelsien, sojascheuten en gezouten pinda's
De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.
Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Gerst
•Eieren
•Pinda's
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
⅓ head
Botersla
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)
½ bosje(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Sojascheuten
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Handsinaasappel
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Kom
•Koekenpan
Instructies

1
- Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte lente-uiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
- Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

2
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine stukken.
- Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, de helft van het groene gedeelte van de lente-ui, peper en zout. Meng de botersla erdoor.

3
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten.
- Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend.
- Voeg de teriyakisaus en de sojascheuten toe en bak nog 1 minuut mee.
- Hak ondertussen de pinda's grof.

4
- Verdeel de botersla over diepe borden. Leg de salade aan de ene kant van het bord.
- Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
- Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de appelsienstukjes op de salade.
- Garneer met de pinda's en de overige groene lente-uiringen.