Skip to main content
Rijstpudding met bramen en kardemom
Rijstpudding met bramen en kardemom

Rijstpudding met bramen en kardemom

Met limoen en Thais basilicum

3.8
(44)

De lekkerste rijstpudding maak je met risottorijst, omdat die extra smeuïg wordt tijdens het koken. Door de toevoeging van oosterse smaken als limoen, Thais basilicum en kardemom is dit dessert een bijzondere variant op een ouderwets nagerecht.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

250 ml

Kokosmelk

½ tl

Gemalen kardemom

1 stuk(s)

Limoen

5 gram

Thais basilicum

125 gram

Bramen

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bruine suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1761 kJ
Energie (kcal)421 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels3 g
Eiwitten5 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kom

Instructies

1
1

Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 minuten.

2
2

Schenk de kokosmelk en 100 ml water per persoon in de pan en voeg de kardemom, de bruine suiker en een snuf zout toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 25 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst beetgaar is. Roer af en toe goed door.

3
3

Rasp ondertussen de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de blaadjes Thais basilicum in reepjes. Roer vervolgens 1/4 tl van de limoenrasp per persoon door de rijstpudding.

4
4

Verdeel de rijstpudding over de glazen of kommetjes en garneer met de bramen en de Thais basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders