HelloFresh
Rijkgevulde boerenomelet met groente en aardappelen

Rijkgevulde boerenomelet met groente en aardappelen

met oude kaas, een ciabatta en frisse salade

20 minuten
Lees meer

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Het schijnt dat deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt werd met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Aardappelblokjes

2 stuks

Pruimtomaat

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Rucola en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de bieslook grof.

Groenten bakken
Groenten bakken
2

• Voeg de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Boerenomelet maken
Boerenomelet maken
3

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat 4 – 5 minuten, afgedekt, stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

Serveren
Serveren
4

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.