HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Met Champignons En Truffelolie
topBanner
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes

Lees meer

Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:VeggieLekker snelFestivities
Allergenen:GlutenTarweWalnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGluten, TarweKan bevattenLupine, Eieren, Soja, Mosterd)

100 gram

Broccolini

20 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Champignons

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten33.0 g
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.0 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels8.71 g
Vezels8.71 g
Eiwitten25 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm.
  • Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee.
  • Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

3
  • Verlaag het vuur. Voeg de crème fraîche en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan.
  • Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen.
  • Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe.
  • Meng de pasta en broccolini goed door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Schep de pasta met champignons en broccolini op een bord.
  • Garneer met de walnootstukjes en besprenkel met de truffelolie.