HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRigatoni Met Champignons En Truffelolie
topBanner
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes

Lees meer

Wist je dat deze truffelolie gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Broccolini

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Champignons

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2938 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten. Snijd ondertussen de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stukken in de lengte. Voeg na 10 minuten de broccolini toe aan de pasta en kook deze 3 - 5 minuten mee. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verlaag het vuur. Voeg de crème fraîche en per persoon: 1 tl mosterd, 1/4 bouillonblokje en 4 el kookvocht of water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat de saus 1 minuut sudderen. Haal vervolgens de hapjespan van het vuur en voeg de pecorino toe. Meng de pasta en broccolini goed door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de pasta met champignons en broccolini op een bord. Garneer met de stukjes walnoot en besprenkel met de truffelolie.