Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
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Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

met gebakken witloof en verse krulpeterselie

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witloof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3675 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.9 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Portez 500 ml d'eau par personne à ébullition dans la casserole pour les rigatoni. Faites-les cuire 12 à 14 minutes à couvert. Égouttez et réservez sans couvercle. Émincez l'oignon et écrasez ou émincez l'ail.

Couper le chicon
2

Coupez la base du chicon ensuite, coupez-le en deux. Éliminez la partie dure et détaillez le chicon en fines demi-rondelles.

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witloof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witloof mee.

Préparer la sauce
3

Faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen dans la sauteuse et faites-y revenir l'oignon et l'ail 2 à 3 minutes. Ajoutez les champignons et la plupart du chicon, puis faites cuire 4 à 6 minutes à feu moyen-vif. Déglacez avec la crème fraîche liquide, le vinaigre de vin rouge et émiettez le bouillon cube par-dessus. Mélangez bien. Poursuivez la cuisson de la sauce encore 3 minutes à feu moyen-doux et assaisonnez de poivre et éventuellement de sel.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn - deze zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Mélanger et servir
4

Pendant ce temps, ciselez finement le persil frisé. Incorporez les rigatoni à la sauce et faites chauffer en remuant. Rectifiez éventuellement l'assaisonnement avec du sel et du poivre. Servez les rigatoni dans des assiettes creuses. Saupoudrez du reste de chicon et garnissez du persil frisé.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat?