topBanner
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

met gebakken witloof en verse krulpeterselie

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witlof

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

2 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3675 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witloof in fijne halve ringen.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witloof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witloof en garneer met de krulpeterselie.