Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

met gebakken witloof en verse krulpeterselie

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witloof

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3675 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni.
  • Kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Witloof snijden
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd het witloof in fijne halve ringen.

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van het witloof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witloof mee.

Saus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witloof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rodewijnazijn (zie Tip) en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn - deze zorgt ook voor frisse zuren in het gerecht.

Mengen en serveren
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witloof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat?