HelloFresh
topBanner
Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

met ricotta en pompoenpitten

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Krieltjes

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

1 stuks

Gele paprika

⅔ stuks

Aubergine

⅔ stuks

Courgette

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Italiaanse kruiden

125 g

Rode cherrytomaten

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels11 g
Eiwitten16 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Grote kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de groene pesto, peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

2

Snijd de gele paprika in repen. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van 1 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom 1 el olijfolie per persoon, de knoflook, de Italiaanse kruiden, peper en zout.

4

Voeg de paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten en rode ui toe aan de ovenschaal met krieltjes. Voeg de knoflookolie met Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 25 - 35 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal en meng nogmaals goed.

5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Haal de groente uit de oven en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Serveer de ratatouille-aardappelschotel over de borden. Garneer met de ricotta, de overige groene pesto en de pompoenpitten.