Skip to main content
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomaten en balsamicocrème

Speciaal ingrediënt in je box! De veelzijdige seizoensgroente andijvie is lekker rauw door een stoemp of salade, maar ook gestoofd is het een heerlijk bijgerecht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Seizoensingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Gesneden andijvie

300 gram

Aardappelen

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

70 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

½ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

[Plantaardige] melk

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2907 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels13 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.8 g
Potassium1711.6 mg
Calcium46.1 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
Tip: Laat je de andijvie liever slinken? Voeg deze dan toe aan de aardappelen wanneer ze nog 1 minuut moeten koken.
Tomaten bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de tomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en blus af met een scheutje water.
Stoemp afmaken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de mosterd, een klontje boter en een scheutje melk tot een puree.
  • Roer de andijvie en de Siciliaanse kruidenmix erdoorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals foliumzuur, kalium en vitamine K. Vitamine K zit in veel groene bladgroenten en zorgt onder andere voor sterke botten.
Serveren
4
  • Serveer de stoemp over borden en leg de tomaten erbovenop.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken, de pesto en de pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en wat extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders