Skip to main content
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas

We halen de klassiekers boven. Een quiche lorraine met de zure room twist ipv slagroom!

Allergenen:
Milk
Gluten
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Milk)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Milk)

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten, Hvede Kan bevatten: Latte)

15 gram

Rucola en veldsla

(Kan bevatten: Sellerie)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3792 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Energie (kJ)3792 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten62.4 g
Vetten62.4 g
waarvan verzadigd33.5 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten58.3 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers14.6 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8.4 g
Vezels8.4 g
Eiwitten19.5 g
Eiwitten19.5 g
Zout1.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en een snuf nootmuskaat per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel in het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn met de slamix. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Serveer de quiche met de salade ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla