Kool(rabi)slaw - maak van de overgebleven koolrabi de ideale sidesalad door hem fijn te snijden of te raspen en te mengen met groene appel, azijn en mayonaise.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Koolrabi
1 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
10 gram
Zonnebloempitten
½ stuk(s)
Komkommer
½ tl
Honing
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ el
[Plantaardige] boter
Préchauffez le four à 200degrés. Dans la casserole, portez un fond d’eau à ébullition pour le chou-rave. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon. Épluchez le chou-rave et coupez-le en morceaux de 1cm.
Tip: Ja gaat de koolrabi hier kort in koken - dat heet ook wel blancheren. Zorg dat er genoeg water in de pan zit zodat de blokjes koolrabi net onderwater staan.
Faites blanchir le chou-rave 3minutes dans la casserole, puis égouttez-le. Pendant ce temps, faites chauffer 1/4cs huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites revenir l’ail et l’oignon 2minutes. Ajoutez le chou-rave, poursuivez la cuisson 2minutes, puis salez et poivrez.
Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk, meer vitamine C dan de ADH, 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels en rijk is aan ijzer en foliumzuur?
Dans le bol, mélangez 1œuf par personne, la crème, le fromage vieux râpé, le romarin ainsi que du sel et du poivre. Graissez le moule à quiche ou le plat à four avec du beurre et disposez la pâte feuilletée dans le plat. Pour une cuisson uniforme, percez délicatement le fond à différents endroits à l’aide d’une fourchette.
Tip: Gebruik voor een ronde quiche een bakvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Snijd het deeg bij, of vouw de hoeken van het deeg naar binnen en rol opnieuw uit om het passend te maken. Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee schalen.
Disposez le chou-rave cuit sur la pâte et versez le mélange à l’œuf par-dessus. Enfournez la quiche en haut du four 35 à 40minutes ou jusqu’à ce que la pâte feuilletée soit dorée. Parsemez les graines de tournesol sur la quiche durant les 10dernières minutes avant de la renfourner.
Pendant ce temps, coupez le concombre en petits morceaux. Mélangez 1/2cc de miel et 1/2cc de vinaigre balsamique blanc par personne dans le saladier. Ajoutez le concombre, puis salez et poivrez.
Servez la quiche et présentez la salade de concombre en accompagnement.