Skip to main content
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs

Entrecote wordt gewaardeerd om zijn dooradering - de vetstrepen die smelten tijdens het koken - waardoor dit stuk vlees extra sappig en mals is.

Allergenen:
Noten
Walnoten
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

5 gram

Verse dragon en kervel

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Kappertjes

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 gram

Aardappelen

½ head

Botersla

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)3649 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten55.5 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten48.6 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten44.7 g
Zout1.9 g
Potassium319.8 mg
Calcium81.6 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Steelpan
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Was de aardappelen grondig of schil en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je 30 - 60 minuten voor het koken de entrecote uit de koelkast. Haal uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.

Frieten bakken
2
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Pluk de dragonblaadjes van de takjes.
Saus maken
3
  • Verhit een klontje boter in een steelpan op middellaag vuur. Bak de helft van de ui 5 - 6 minuten.
  • Haal dan de pan van het vuur. Voeg de verse kruiden, kappertjes, walnoten, worcestershiresaus, de helft van de mosterd en 2/3 van de wittewijnazijn toe.
  • Gebruik een staafmixer om alles tot een gladde saus te mixen. Bewaar apart tot later gebruik.
Steak bakken
4
  • Verhit een klontje boter in een pan op hoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de overige ui toe en bak de entrecote 2 - 3 minuten per kant.
  • Voeg beide toe aan een ovenschaal en rooster 6 - 8 minuten in de oven (zie Tip).
  • Laat minstens 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Rooster de entrecote korter als je de steak liever wat minder doorgebakken hebt.

Salade maken
5
  • Verwijder de bladeren van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
  • Hak de sla grof.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de honing, de overige mosterd en de overige wittewijnazijn.
  • Voeg de sla en radijsjes toe en roer goed door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Roer de hollandaisesaus door de kruidensaus. Verwarm op middellaag vuur en blijf roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de entrecote in sneetjes en serveer over borden met de frieten ernaast.
  • Verdeel de hollandaisesaus over de entrecote en ui.
  • Serveer met de salade en wat mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders