Skip to main content
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

3.9
(116)

Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

20 g

Lentilles

100 g

Pomme de terre à chair farineuse

½

Poireau

62.5 g

Champignons

1

Oignon nouveau

1.5 brin(s)

Origan séché

2

Radis

30 g

Mâche

1

Pain épinards-fromage

(Contient: Gluten, Lait (contient du lactose))

20 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

¾

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories728 kcal
Énergie (kJ)3046 kJ
Graisses39 g
Graisses saturées8 g
Glucides85 g
Fibres alimentaires15 g
Protéines22 g

Ustensiles

Grande poêle
Couteau
Grand bol
Poêle à bords hauts
Robot culinaire

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de linzen, het kokende water en het bouillonblokje toe en kook de linzen, afgedekt, 30 minuten.

Snijd de aardappelen en de prei
3

Was ondertussen de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in ringen. Voeg de aardappelen en prei toe aan de linzen, breng op smaak met peper en kook de aardappelen en prei voor de resterende tijd met de linzen mee.

Snijd de radijsjes
4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.

5

Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met de olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout. Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de soep met het spinazie-kaasbroodje en de salade.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinaziekaasbroodje en de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes