Skip to main content
Kip hawaii

Ondanks de tropische naam werd de eerste pizza Hawaii gemaakt in Canada, door een Griekse pizzabakker. De combinatie van de zoetzure ananas en de zoute ham werd uiteindelijk een wereldwijd succes. Je vindt ananas dan ook vaker in hartige gerechten, zoals vandaag in deze curry met Mexicaanse guadalajara-kruiden.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Limoen

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Kipfilet

¼ stuk(s)

Ananas

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Surinaamse rijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Ketjap manis

1 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers34.4 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Snijplank
Mes
Hapjespan
Koekenpan
Bord

Instructies

Marineren
1

Pers de limoen uit. Meng voor de marinade in een kom per persoon: 11/2 el ketjap, 1 tl honing, 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 el zonnebloemolie en 2 tl limoensap. Leg de kipfilet in de marinade en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng ruim water aan de kook voor de rijst in een pan met deksel.

Ananas snijden
2

Verwijder het groen van de ananas en snijd de onderkant eraf. Zet de ananas verticaal en snijd met een scherp mes de schil eraf door voorzichtig van boven naar beneden te snijden. Leg de ananas vervolgens weer plat en snijd in ringen, snijd met een kleiner mes de harde kern uit de ringen. Probeer de ringen heel te laten. Lukt dit niet? Je kunt eventueel ook halve plakken snijden.

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui, verwijder de schil van de gember en snijd of rasp de gember fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper snijd fijn. Snijd de rode paprika in lange repen.

Groenten bakken
4

Voeg de rijst toe aan de pan met kokend water en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, rode peper, gember, overige Mexicaanse kruiden en rode ui 2 – 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de wittewijnazijn erbij en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Ananas en kip bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koeken- of grillpan op hoog vuur en leg de ananasschijven erin. Leg de kipfilet met zo min mogelijk marinade ernaast en bak beide 3 – 4 minuten per kant. Heb je veel ananas? Gebruik dan meerdere pannen of bak de ananas eerst en daarna de kipfilet.

Serveren
6

Schenk de achtergebleven marinade bij de hapjespan met paprika en tomaat en voeg 50 ml water per persoon toe. Kook 2 minuten. Verdeel ondertussen de rijst over de borden. Schep de saus met groenten op de rijst. Leg de ananas plakken ernaast en serveer de kipfilet bovenop.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes