HelloFresh
topBanner
Pompoenlasagne met drie kazen

Pompoenlasagne met drie kazen

met boerenkool en salade van geroosterde druiven

Premium
Lees meer

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardige lasagne waarin kaas en groenten de hoofdrol spelen.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

350 g

Flespompoen

2 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse dille en krulpeterselie

2 tl

Gemalen venkelzaad

150 g

Gesneden boerenkool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Parmigiano reggiano

60 g

Rucola en veldsla

½ kuipje

Blauwe druiven, pitloos

250 g

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3950 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen open en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in parten, weeg de juiste hoeveelheid af en schil ze. Snijd vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de dille en peterselie grof.

2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel. Fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en stoof, afgedekt, 7 minuten op middellaag vuur. Voeg de gekookte pompoenblokjes en sjalot toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met vers gemalen peper.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1 tl gemalen venkelzaad per persoon 1 minuut. Voeg de boerenkool en 2 el water per persoon toe en bak 5 minuten. Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en meng er de ricotta, Danablu en de helft van de verse kruiden doorheen. Rasp er de helft van de Parmigiano reggiano overheen. Roer goed totdat de kazen smelten. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.

4

Schenk een laagje pompoensaus in de ovenschaal. Bedek met de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel een deel van de boerenkoolvulling over de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje pompoensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, en eindig met een laagje saus. Rasp de overige parmigiano reggiano over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Leg de druiven in een ovenschaal. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak de druiven 15 minuten naast de lasagne in de oven. Laat de druiven afkoelen tot serveren. Meng vlak voor serveren in een saladekom de salademix met de geroosterde druiven en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie.

6

Garneer de lasagne met de overige verse kruiden. Verdeel de lasagne over de borden. Serveer met de salade.