Deze pizza is supergemakkelijk te maken! We hebben ervoor gekozen om Libanees platbrood te gebruiken als bodem, waardoor je de pizza kort hoeft af te bakken. Bovendien hebben we gekozen voor verse knoflook. Verse knoflook smaakt minder sterk dan gedroogde knoflook. Een teentje per persoon lijkt veel, maar bij verse knoflook is dat geen probleem!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Gousse d'ail
½
Courgette
1
Portobello
¼ paquet(s)
Passata de tomate
2
Pain plat libanais
50 g
Gouda mi-vieux en tranches
10 g
Noix
1 cc
Romarin séché
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgetteplakken 2 minuten aan beide kanten.
Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de knoflook, courgette en champignons over de pizza. Bestrooi met belegen kaas, walnoten, rozemarijn, peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.