topBanner
Platbroodpizza met drie kazen en courgette

Platbroodpizza met drie kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Lees meer

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Kastanjechampignons

1 pak(ken)

Passata

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan of koekenpan
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

3

Verhit de 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, de helft van de Italiaanse kruiden en de zwarte balsamicoazijn toe. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de geraspte belegen kaas, oude kaas, Italiaanse kaas en de walnootstukjes.

5

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.