HelloFresh
topBanner
Plaattaart met spinazie en ei

Plaattaart met spinazie en ei

en een tomatensalade

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

¾ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Tomaat

1 bottle

Nootmuskaat

25 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd31.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Rasp
Deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of een waterkoker voor de spinazie. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de panko over het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

3

Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Houd een handje spinazie opzij voor later. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie. Meng in een kom de crème fraîche met de oude kaas. Voeg nadien de spinazie, de knoflook, een snuf nootmuskaat, peper en zout toe.

4

Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg. Maak twee kuiltjes per persoon in de spinazie om later de eieren in te stollen. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Breek na 5 - 10 minuten de eieren open boven de kuiltjes in de spinazie en bak tot de eieren gestold zijn en het bladerdeeg gaar is.

5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomaat en overige spinazie in een kom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Snijd de plaattaart in stukken, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade.