Skip to main content
Pizza met drie kazen

Pizza met drie kazen

met mozzarella, blauwe kaas en geitenkaas

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Labels:
Veggie
Comfortfood
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4133 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten40.1 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat

Instructies

Knoflook fruiten
1

Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.

Tomatensaus maken
2

Voeg de passata en de suiker toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Pizzadeeg uitrollen
3

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig. Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Serveren
4

Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders