
De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.

Voeg de passata en de suiker toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.
Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig. Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.