topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie kazen pizza

Drie kazen pizza

met mozzarella, blauwe kaas en geitenkaas

Deze week een heerlijke pizza in je box met 3 verschillende soorten kazen. Top hem af met wat oregano en eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)988 kcal
Energie (kJ)4133 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten40.4 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Knoflook fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.

Tomatensaus maken
3

Voeg de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Pizzadeeg uitrollen
4

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig! Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Pizza beleggen
5

Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwe-kaasblokjes in kleinere stukken en verdeel over de pizza. Besprenkel met de overige oregano en wat peper. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Serveren
6

Haal de pizza uit de oven, verdeel in stukken en serveer.