Pittige kokossoep met schelvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokossoep met schelvis

Pittige kokossoep met schelvis

Met udonnoedels, snijbonen en peen

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in een soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel 'sereh' genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Wortel

125 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2393 kJ
Energie (kcal)572 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout7.1 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Peen snijden
2

Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Roer de kokosmelk door of schud het pakje om, zodat eventuele klontjes verdwijnen.

Fruiten en bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak in 4 – 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de vis in blokjes van 2 cm.

Soep vullen
5

Voeg de schelvis toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.