De frietjes in dit gerecht maak je van zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Er wordt gedacht dat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de zoete aardappel in Europa heeft geïntroduceerd. De zoetige frietjes zijn heerlijk om in de yoghurt te dippen. Net zo lekker als met mayonaise, maar een stuk gezonder!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Patate douce
½ cc
Paprika en poudre
½
Oignon rouge
½
Poivron jaune
120 g
Chawarma de poulet
3
Pain pita au blé complet
(Contient: Gluten)
40 g
Salade iceberg
3 cs
Yaourt à la grecque bio
(Contient: Lait (contient du lactose))
¾ cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil of was de bataat grondig en snijd in frietjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng met ⅔ van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak de frietjes 25 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de rode ui en s. Snijd de gele paprika in blokjes.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipshoarma 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg ook de gele paprika toe en bak nog 5 minuten. Schep tussendoor regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de ijsbergsla in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kipshoarma, Griekse yoghurt en salade.