Skip to main content
Pikante kipcurry in rijke kruidige kokossaus

Pikante kipcurry in rijke kruidige kokossaus

met rijst, koriander en paprika

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Paprika

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

5 gram

Verse koriander

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3063 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten87.3 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels8 g
Eiwitten32.6 g
Cholesterol25 mg
Zout3.2 g
Potassium294.1 mg
Calcium31.3 mg
Iron25.4 mg
Pan
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de kip, Afrikaanse kruidenmix, paprika, gemberpuree, rode peper en knoflook toe.
  • Bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Curry maken
3
  • Blus af met de sojasaus (zie Tip).
  • Voeg de tomaten, kokosmelk en suiker toe.
  • Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je van extra pikant en heb je pikante rode saus (zoals sriracha) in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer de rijst over de borden en verdeel de curry erover.
  • Garneer met de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders