Vegetarische pho met portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels, verse kruiden en bosui

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:
Veggie
Vegan
Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Steranijs

0.24 tl

Gemalen kaneel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ bosje(s)

Lente-ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Ui

80 gram

Portobello

70 gram

Brede rijstnoedels

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)519 kcal
Energie (kJ)2170 kJ
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels5.3 g
Eiwitten12.6 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Rasp
Soeppan of grote pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan of grote pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.

Bouillon bereiden
2

Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook (zie Tip). Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege. Je kunt er ook voor kiezen om natriumarme bouillon te gebruiken.

Snijden
3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, rode peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

Portobello bakken
4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7 - 8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4 - 5 minuten warm.

Tip: Wist je dat er in paddenstoelen veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Noedels koken
5

Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken (zie Tip). Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.

Tip: Let op, als je de noedels te lang mee kookt nemen ze al het vocht op.

Serveren
6

Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper (s), limoensap, verse kruiden en pinda's.

Tip: Let op: de rode peper is pittig!