Skip to main content
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta

We vonden het tijd voor iets anders dan de standaard boerenkoolstamppot; boerenkool smaakt ook heerlijk bij pasta. Boerenkool is ideaal voor de gezondheid. Het is namelijk rijk aan vitamine K, bètacaroteen, vitamine B6 en veel vezels. Lees verder op ons blog om te lezen welke voedingsstoffen waar goed voor zijn.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Gousse d'ail

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

50 g

Fromage frais aux herbes

(Contient: Lait (contient du lactose))

90 g

Penne complètes

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

½

Poivron rouge

Chou frisé haché

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories769 kcal
Énergie (kJ)3217.5 kJ
Graisses40 g
Graisses saturées14 g
Glucides72 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines23 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Poêle à bords hauts
Cocotte
Wok

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in repen.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Laat de boerenkool slinken.
4

Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool, in delen, toe en laat al roerende in 10 minuten slinken. Voeg de kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1 – 2 el water per persoon toe als de saus te droog is.

Voeg de penne toe aan de boerenkool.
5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af. Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan met boerenkool en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikarepen 5 - 6 minuten.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het penne en de paprikarepen over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes