Penne à la crème de tomates séchées et aubergine
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Penne à la crème de tomates séchées et aubergine

Penne à la crème de tomates séchées et aubergine

garnies de pecorino et de basilic

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Tags:
Végé
Famille
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Aubergine

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

35 g

Tomates rouges et jaunes semi-séchées

90 g

Penne

0.99 cc

Paprika en poudre

50 ml

Crème fraîche liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

5 g

Basilic frais

25 g

Pecorino râpé AOP

40 g

Roquette

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

½ cs

Farine

à votre goût

Poivre et sel

60 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

½ cs

Vinaigre balsamique noir

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)931 kcal
Énergie (kJ)3895 kJ
Graisses55 g
dont saturés19 g
Glucides80 g
dont sucres12 g
Fibres6.2 g
Protéines24 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle
Sauteuse

Instructions

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Bereid de bouillon.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof.

Penne koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Conseil: Ce plat est calorique. Si vous surveillez votre apport, préparez 70 g. de penne par personne et utilisez la moitié du pecorino. Vous pourrez utiliser le reste le lendemain dans une salade.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de ui, knoflook en grofgesneden tomatenmix 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.