Snelle pasta op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met gehakt, paprika en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele draai aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

¼ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)853 kcal
Energie (kJ)3567 kJ
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels9.6 g
Eiwitten42.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de bonen en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige kaas.