Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie

De pastinaak heeft deze soep met peen een zoete smaak. Om het je extra gemakkelijk te maken hebben we de peen alvast voorgesneden. Zo hoef je alleen nog de witte wortel zelf te snijden. Nog onbekend met pastinaak? Je leest er alles over in het magazine. Tip: kijk op ons blog als je op zoek bent naar meer inspiratie voor kruidenoliën.

Tags:
Recettes one-pot
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Graines de sésame
Blé
Seigle
Orge
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

100 g

Pomme de terre

125 g

Panais

125 g

Carotte

½ cc

Curcuma en poudre

1

Baguette multicéréales

(Contient Gluten, Graines de sésame, Blé, Seigle, Orge, Gluten, Gluten Peut contenir Œuf, Soja, Lait (contient du lactose), Lupin, Fruits à coque)

3 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir Céleri)

20 g

Amandes

(Contient Fruits à coque Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

¾

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)715 kcal
Énergie (kJ)2992 kJ
Graisses43 g
dont saturés16 g
Glucides63 g
dont sucres0 g
Fibres15 g
Protéines13 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole
Couvercle
Grande casserole
Petit bol
Mixeur ou blender
Bol

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de pastinaak in blokjes
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en schil de pastinaak. Snijd beide in blokjes van 1 cm.

Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak de meergranen baguette 8 minuten in de oven.

Meng de olie, amandelen en bladpeterselie
5

Snijd of hak de bladpeterselie en de amandelen extra fijn. Meng met de extra vierge olijfolie in een kom tot amandel-peterselieolie en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de crème fraîche, peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en de amandel-peterselieolie. Serveer de soep met de meergranen baguette.