Skip to main content
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, witte kaas, courgette en paprika

4.2
(1,7K)

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Je bereidt deze pastaschotel met kaneel, oregano en feta.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

⅓ tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

Tomatenpuree

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Aubergine

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)995 kcal
Energie (kJ)4161 kJ
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19 g
Vezels9 g
Eiwitten56.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Bakken
3

Voeg de courgette, aubergine en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders