topBanner
Pasta uit de oven met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta uit de oven met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas

3.5/4(751)
Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:Familie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Verse basilicum en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

2 el

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Spekblokjes

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

125 gram

Rode cherrytomaten

2 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten50 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

3

Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

4

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

5

Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

6

Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op, de schaal kan heet zijn!