HelloFresh
topBanner
Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en grana padano

Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Labels:VeggieFamily
Allergenen:Glutenbevattende granenPinda'sNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

375 g

Rode cherrytomaten

2 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

150 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster12 - 15 minuten in de oven.Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop en verdeel de spinaziepesto erover. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige grana padano.