Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en munt-labne

Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Ras el hanout

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2871 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers20 g
Vezels8 g
Eiwitten32.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, of tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergineblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de sauteerpan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaat toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.

Labnesaus maken
3

Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de komkommerblokjes, de overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de labne. Serveer de salade ernaast.