Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

met wortel, volle yoghurt en amandelen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van zachte witte kaas tot frisse yoghurt en knapperige amandelen.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3399 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels11.1 g
Eiwitten25.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Paprika bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. 
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verdeel de paprika over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zonnebloemolie.
  • Bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Specerijen voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut al roerend. 
  • Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous in 13 - 15 minuten droog (zie Tip).
  • Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middellaag vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en het gemalen komijnzaad toe en bak 7 - 10 minuten al roerend op middelhoog vuur, of tot de wortels gaar zijn. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de wortelschijfjes, de helft van de witte kaas, de helft van paprika, de helft van peterselie en de helft van amandelen toe aan de pot met deksel van de parelcouscous en meng goed.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing.
  • Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.