Een zacht en romig gerecht met zoete venkel en milde kruiden-roomkaas. Je serveert het gerecht met heekfilet. Wist je dat deze wel 140 cm groot en 15 kg zwaar kan worden? De heek is een roofvis en jaagt op haring, ansjovis, sprot en makreel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelcouscous
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Witlof
40 gram
Kruidenroomkaas
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
1 tl
Paprikapoeder
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in smalle repen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel, voeg de knoflook, venkel en witlof toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 50 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel. Bestrooi de kant zonder vel met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Bak daarna 2 minuten op de andere kant.
Voeg de parelcouscous bij de groenten en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de gebakken heekfilet.