Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen

Gegarneerd met pittige lenteui

Deze groene asperges groeien, in tegenstelling tot witte asperges, boven de grond en hebben een sterkere smaak dan witte asperges. Groene asperges hoef je ook niet te schillen. Extra gemakkelijk dus! In de oven krijgen de asperges, samen met de tijm en cherrytomaten een extra lekkere smaak.

Labels:
Chef's Choice
•Gezond
•Vegan
Allergenen:
Gluten
•Noten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Knoflookteen

125 gram

Groene asperges

2 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1

Bosui

15 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2171 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Oven
•Pan
•Mes
•Bakpapier
•Bakplaat
•Grote pan
•Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Verwijder de onderste 2 cm van de asperges
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in 4 gelijke stukken. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Meng de groenten in een ovenschaal of op een bakplaat
3

Meng de knoflook, groene asperges, cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

4

Smelt de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, op laag vuur in 10 minuten droog.

Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous
5

Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en hak de amandelen grof. Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous. Roer dan meteen goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Zet daarna het vuur uit en houd afgedekt warm.

6

Roer de parelcouscouskorrels los met een vork en voeg de helft van de groenten, inclusief het kookvocht uit de ovenschaal toe.

Garneer de couscous met de amandelen
7

Verdeel het gerecht over de borden. Schep de overige groenten op de parelcouscous en garneer met de amandelen. Besprenkel naar wens met extra vierge olijfolie.

Tip! Wil je dit gerecht meer pit geven? Voeg dan een ¼ tl chilipoeder per persoon toe aan de parelcouscous tegelijk met de bouillon. Parelcouscous, origineel in Israël ptitim genoemd, wordt in tegenstelling tot gewone couscous bij de productie geroosterd in de oven.