Panzanella met gerookte makreel en dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panzanella met gerookte makreel en dille

Panzanella met gerookte makreel en dille

Met gele paprika en pruimtomaat

Panzanella is een Italiaanse broodsalade die oorspronkelijk gemaakt werd met oude stukjes ciabatta, populair gerecht in de arbeidersklasse. Wij maken er een rijkgevulde versie van met gerookte makreel, knapperige sla en frisse gele paprika.

Labels:
Chef's Choice
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte pepermakreel

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Oven
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten. Snijd of scheur de ijsbergsla klein. Meng de sjalot, paprika, tomaat en ijsbergsla in een saladekom (zie tip).

Croutons maken
2

Snijd het zuurdesembroodje in blokjes van 2 cm. Leg de blokjes brood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak de blokjes 4 minuten in de oven. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met het brood en bak nog 3 – 4 minuten.

Dressing maken
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak.

Makreel verdelen
4

Verdeel de gerookte pepermakreel met een vork in kleine stukken.

Panzanella maken
5

Voeg de pepermakreel, croutons en de dressing toe aan de saladekom, breng verder op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie en garneer met de overige dille.