Skip to main content
Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees flatbread met rode biet
Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees flatbread met rode biet

Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees flatbread met rode biet

met za'atar en labne

De tahinsaus in dit recept is gemaakt van sesamzaadjes en magere, eiwitrijke yoghurt. Het is nootachtig, romig en de perfecte toevoeging aan je maaltijd!

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Libanees flatbread met rode biet

(Bevat: Tarwe)

¼

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Citroen

¼ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5053 kJ
Energie (kcal)1208 kcal
Vetten70.8 g
waarvan verzadigd32.7 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels9.8 g
Eiwitten59.7 g
Zout5.4 g
Potassium288 mg
Calcium26 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Halveer de tomaat en snijd in schijfjes. 
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Saus maken
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm het flatbread 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer het flatbread in met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahinsaus is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het platbrood met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de slamix over het platbrood. 
  • Rol het platbrood op.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders