Skip to main content
Risotto van orzo met paddenstoelen
Risotto van orzo met paddenstoelen

Risotto van orzo met paddenstoelen

met kruidenkaasblokjes en basilicum

4.3
(582)

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Calorie Smart
Végé
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2433 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels12 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.4 g
Potassium96.6 mg
Calcium21 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
2
  • Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. 
  • Schenk de bouillon over de orzo en dek de pot af. Kook de orzo in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. 
  • Scheur ondertussen de basilicumblaadjes klein.
  • Voeg de paddenstoelen en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pot met orzo.
  • Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige kruidenkaasblokjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders