HelloFresh
topBanner
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, broccoli en pecorino

QUICK & EASY
Lees meer

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:FamilieEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

400 g

Broccoli

140 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

15 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

200 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.