BestellenCadeaubon
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, broccoli en pecorino

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Labels:
Familie
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

7.5 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.1 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Émincer les condiments
1

Pour l’orzo et le brocoli, préparez le bouillon dans une casserole. Émincez l’oignon rouge et écrasez l’ail (ou hachez-le finement).

Couper le brocoli
2

Coupez les bouquets de brocoli en fleurettes et la tige en morceaux.

Cuire à l'eau
3

Dans la casserole, faites cuire l’orzo 8 minutes à couvert. Après 2 minutes, ajoutez le brocoli, puis les raisins secs au bout de 4 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.

Cuire le poulet haché
4

Pendant ce temps, chauffez l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse pour y faire revenir l’oignon rouge, l’ail et les noix 2 minutes à feu doux. Ajoutez le poulet haché en l’émiettant et faites-le cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif.

Mélanger
5

Ajoutez le brocoli, l’orzo et la majeure partie du pecorino au wok ou à la sauteuse. Réchauffez 2 à 3 minutes à feu vif, puis salez et poivrez.

Servir
6

Servez le plat sur les assiettes et parsemez avec le reste de pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?