Zowel Italiaanse smaken als kleuren in dit gerecht! De rode cherrytomaten, groene spinazie en witte orzo vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)30 gram
Amandelschaafsel
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 tl
Paprikapoeder
200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Grana padano-vlokken
(BevatEi, Melk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en het paprikapoeder toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de cherrytomaten uit blik en per persoon: 50 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe aan de orzo. Roer goed door en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met orzo en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de grana padano.