HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Spinazie En Cherrytomaten
topBanner
Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Lees meer

Zowel Italiaanse smaken als kleuren in dit gerecht! De rode cherrytomaten, groene spinazie en witte orzo vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

30 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 tl

Paprikapoeder

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2776 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en het paprikapoeder toe en roerbak 1 minuut.

3

Voeg de cherrytomaten uit blik en per persoon: 50 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe aan de orzo. Roer goed door en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan met orzo en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de grana padano.