Orzo met spinazie en cherrytomaten
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Orzo met spinazie en cherrytomaten

Orzo met spinazie en cherrytomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Met dit gerecht nemen we je mee op reis naar Italië. Orzo lijkt op rijst, maar is toch echt een pastasoort. En een goede pasta top je af met goede kaas, vandaag is dat grana padano, het jongere broertje van de bekende Parmezaanse kaas. Deze kaas heeft een kortere rijpingstijd en is daardoor iets zachter van smaak.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

85 gram

Orzo

5 gram

Amandelschaafsel

0.99 tl

Paprikapoeder

150 gram

Spinazie

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Couper
1

Préparez le bouillon. Hachez l’échalote et émincez ou écrasez l’ail. Coupez les tomates cerises en deux.

Cuire l'orzo
2

Dans la casserole avec couvercle, faites chauffer la moitié du beurre et revenir l’échalote et l’ail 2 minutes à feu doux. Ajouter l’orzo et faire sauter 1 minute. Versez le bouillon sur l’orzo et faites-le cuire à feux doux 10 à 12 minutes à couvert. Remuez régulièrement. Ajoutez éventuellement plus d’eau si l’orzo s’assèche.

Cuire les tomates cerises
3

Entre temps, faites chauffer un wok ou une sauteuse à feu moyen et faites-y griller les amandes effilées, sans beurre ou huile, jusqu’à ce qu’elles commencent à dorer. Retirez-les de la poêle et réservez-les. Faites fondre le reste de beurre dans le même wok ou sauteuse et faites-y cuire 3 minutes les tomates cerises avec du paprika en poudre à feu moyen-vif.

Cuire les épinards
4

Déchirez les épinards en petits morceaux au-dessus de la sauteuse et laissez-les diminuer en remuant. Salez et poivrez et faites cuire 3 minutes à feu moyen-vif.

Tip: Dit gerecht bevat per portie maar liefst 50% van de ADH calcium. Een belangrijke mineraal voor sterke botten en tanden. De voornaamste bronnen zijn de spinazie en grana padano. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, nodig voor een fit en energiek gevoel.

Mélanger
5

Ajoutez la moitié du Grana Padano à l’orzo et laissez-le fondre en remuant. Ajouter l’orzo aux légumes et faites cuire encore 1 minute.

Servir
6

Servez l’orzo dans les assiettes et garnissez avec les amandes effilées et le reste de grana Padano.